Bruine vloot Monnickendam

Bruine vloot Monnickendam

Bruine vloot Monnickendam

Oude zeilschepen spreken tot de verbeelding. Veel oude zeilschepen worden tegenwoordig gebruikt voor passagiersvaart. Deze schepen worden doorgaans aangeduid met “bruine vloot”. Monnickendam beschikt als oud Zuiderzeestadje over een aanzienlijke bruine vloot. Deze bruine vloot, die zich verenigt in het samenwerkingsverband Zeilvloot Monnickendam bestaat uit maar liefst vijftien schepen, elk met hun eigen schipper.

Wist u dat de term “bruine vloot” oorspronkelijk verwijst naar de kleur van de zeilen? Vroeger werden de zeilen van de schepen namelijk getaand met cachou, een bruine kleurstof die het rotten van de zeilen tegenging. Tegenwoordig heeft men deze kleurstof niet meer nodig en zeilen de meeste schepen van de bruine vloot met witte zeilen. Toch hebben een aantal van de schepen van de Zeilvloot Monnickendam nog bruine zeilen. De schepen van de bruine vloot van Monnickendam zijn weliswaar authentieke zeilschepen, maar ze zijn ook voorzien van moderne gemakken. Zo kunt u bijvoorbeeld rekenen op modern sanitair aan boord.

De schippers van de bruine vloot van Monnickendam bieden verschillende arrangementen aan. Zo kunt u zowel voor een dagtocht, als voor een weekend of een week varen terecht bij verschillende schepen van deze bruine vloot. Het mooie aan het samenwerkingsverband Zeilvloot Monnickendam is dat verschillende schepen kunnen worden gecombineerd bij het boeken van een arrangement. Zo is er voor elke groepsgrootte een geschikte oplossing.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die de bruine vloot u te bieden heeft in Monnickendam? Kijk dan verder rond op onze website. Hier kunt u de verschillende schepen van onze bruine vloot bekijken en vergelijken. De capaciteit die bij elk schip staat aangegeven geeft u direct een indruk of het schip geschikt is voor de groep mensen die u voor ogen heeft. Onder arrangementen kunt u precies zien welke schepen beschikbaar zijn voor de verschillende arrangementen. Heeft u vragen of wilt u meer weten? Schroom dan niet om contact op te nemen!