Vlootdag nieuwe stijl - zondag 2 april 2017

Vlootdag nieuwe stijl - zondag 2 april 2017

Vlootdag nieuwe stijl - 2 april 2017

Vorig jaar viel het menigeen op: er was geen Vlootdag in Monnickendam! Zeilvloot Monnickendam, al jaren organisator van deze dag, klopte om deze reden in september 2016 aan bij Ondernemersvereniging Waterland (OVW) om de mogelijkheden van een samenwerking te bespreken, zodat er in 2017 toch weer een Vlootdag zou kunnen worden gerealiseerd. En dat is gelukt, want op zondag 2 april wordt de eerste Vlootdag nieuwe stijl georganiseerd van 12.00 en 16.00 uur.

Groter van opzet
Door deze bredere ondersteuning van de Vlootdag door verschillende partijen zal het evenement groter opgezet worden. Het evenement zal een groter deel van de binnenstad beslaan. Met een markt op het Zuideinde en de Gooische Kaai, oude ambachten en visrokers in de Groote Noord en op het Schulpzand, meevaren en bezichtigen van de historische zeilvloot van Monnickendam op de kop van `t Prooyen, oud-Hollandse spellen en ijszeilschuiten op het terrein van Leguit & Roos en vervolgens – middels een ponton van Van Geemen – naar het terrein aan de overkant, waar Zeilschool Waterland demonstraties zal geven en de surfsimulator uitgeprobeerd kan worden.

Plattegrond
Om ervoor te zorgen dat alle activiteiten evenredig aandacht krijgen wordt er een plattegrond, met daarop alle activiteiten, ontwikkeld door de organisatie. Ook aan de kleintjes is gedacht. Voor hen komt er een leuke speurtocht, zodat ze de gehele route volgen om antwoorden te krijgen, en afsluitend een klein prijsje bij het informatiepunt aan de Middendam op kunnen halen.