weekend zeilen ijsselmeer

weekend zeilen ijsselmeer

Zeil op het IJsselmeer en beleef het Zuiderzee-gevoel 

Een weekend zeilen op de Zuiderzee
Natuurlijk is de Zuiderzee verleden tijd. Door de aanleg van de Afsluitdijk is de Zuiderzee definitief veranderd in het IJsselmeer, maar de romantiek van de Zuiderzee bestaat nog steeds. Bezoek de oude havensteden rondom het IJsselmeer, zoals Enkhuizen, Hoorn, Medemblik, Edam, Harderwijk, Elburg, Kampen en natuurlijk Monnickendam. Oude havensteden waarin je heerlijk kunt dwalen, door smalle straatjes die nog herinneren aan de Gouden Eeuw. Historische binnensteden met grachten, pleinen en steegjes om te ontdekken en met vele terrasjes, uitkijkend op de haven en op het IJsselmeer. Hoe mooi zou het zijn om zeilend deze oude stadjes te bezoeken en te ontdekken. Onbereikbaar zegt U? Welnee, de zeilvloot van Monnickendam biedt u groepsarrangementen om aan boord van een historisch zeilschip onder begeleiding van een ervaren en enthousiaste schipper de voormalige Zuiderzee te ontdekken.

Historische zeilschepen op het IJsselmeer
De zeilvloot van Monnickendam bestaat uit achttien historische zeilschepen van verschillende afmeting met elk een deskundige schipper. Al onze schepen zijn groot genoeg om te kunnen zeilen met een groep. Selecteer een van onze zeilschepen op basis van de omvang van uw groep en bereid u voor op een fantastische ervaring. U kunt kiezen tussen oude vissersschepen, skûtsjes, tjalken, klipperaken en klippers. Allemaal minimaal honderd jaar oud en allemaal geschikt om met een groep op te zeilen. Al onze zeilschepen zijn ingesteld op een gerieflijk verblijf. Wilt u met een heel grote groep zeilen? Dan kunt u ook meerdere schepen selecteren. De schippers van de zeilvloot van Monnickendam zijn eraan gewend om samen te werken om u een onvergetelijk weekend te bezorgen.

Huwelijksbootje
Er zijn verschillende arrangementen mogelijk: personeelsuitjes, teambuilding, vrijgezellenfeesten, familiefeesten en nog veel meer. Sommige van onze zeilschepen zijn zelfs een officiële trouwlocatie: letterlijk in het huwelijksbootje stappen, hoe romantisch kan het zijn? U bespreekt samen met de schipper hoe u het weekend wilt besteden. Welke steden wilt u bezoeken? Wanneer wilt u vertrekken? Wilt u aan boord koken of catering? Wilt u leren zeilen met een groep of heerlijk ontspannen? Onze schippers staan open voor al uw wensen. 

Ervaar het groepsgevoel
Monster aan voor een weekend zeilen met een groep over het IJsselmeer! Geniet ervan om een weekend lang te leren zeilen met een groep vrienden, familie of collega's. U zult merken dat u onder leiding van onze ervaren schippers ongemerkt tijdens het zeilen de groep beter leert waarderen. 

Geniet van een weekend lang zeilen met een groep over het IJsselmeer en neem contact op met de zeilvloot Monnickendam of check onze website www.zeilvlootmonnickendam.nl.